Nodul de Bitcoin Lightning și de ce avem unul

Un nod de Bitcoin Lightning Network este un software care se conectează la rețeaua Lightning pentru a putea trimite și primi instant Bitcoin de la alte noduri sau de la clienți. Rețeaua este alcătuită în întregime din astfel de noduri care se conectează între ele, în paralel cu blockchainul de Bitcoin.

Cu cât sunt mai multe noduri, cu atât rețeaua devine mai complexă, și userii au posibilitatea să plătească altor companii sau altor useri interconectați.

Atât timp cât există noduri Lightning online, rețeaua este în activă și gata să fie folosită. Nodurile sunt elementele sale de bază.
Pe măsură ce mai multe noduri deschid canale de plată, lichiditatea totală a rețelei crește. Acest lucru permite utilizatorilor să trimită mai mulți bani mai multor persoane, chiar dacă sunt conectate la noduri diferite.
Prin rularea propriului nod de Lightning, ne dorim să ajutăm rețeaua să crească și să încurajăm clienții și alte companii să înceapă să utilizeze această tehnologie uimitoare.

Puteți să rulați un nod Lightning doar pentru uz personal, dacă doriți. Puteți configura unul gratuit dacă sunteți suficient de tehnic, dar va trebui să rulați și un nod Bitcoin complet.

Pentru cei care nu dorec decât să folosească această tehnologie pentru a efectua plăți, o puteți face conectându-vă walletul de Lightning la nodul nostru, folosind datele de mai sus. Portofelele noastre preferate sunt, BlueWallet, Zeus si Zap wallet. După ce vă alimentați portofelul cu fonduri, puteți deschide un canal catre noi, iar fiecare plată pe care apoi o veți efectua va fi foarte rapidă (nu mai așteptați ore după confirmări) și economică. După cum poate ați aflat deja, in rețeaua de Bitcoin Lightning taxele de rețea sunt ca și inexistente, de ordinul câtorva Satoshi. Singura taxă „normală” este atunci când deschideți sau inchideți un canal de plată. Vă ajutăm cu plăcere dacă doriți să luați în calcul aceasta alternativă interesantă sau să aflați amănunte.