Cum cumpăr Bitcoin?
Cumpără Bitcoin

Varianta cea mai simplă pentru a cumpăra Bitcoin este prin intermediul unui voucher Bitcoin.
Urmați acești pași:
1. Plasați o comandă pentru a cumpăra un Voucher Bitcoin la adresa https://www.btcfactura.com/produs/bitcoin-voucher/ Puteți efectua plata cu lei prin transfer bancar, cu euro prin transfer SEPA, sau puteți plati cu un card de credit. Plata cu criptomonede sau Paypal este de asemenea posibilă, dar vine cu costuri aditionale legate de aceste metode de plată.

2. Codul obținut poate fi încărcat într-un portofel fie prin scanarea codului QR de pe chitanța primită, fie online, accesând link-ul furnizat de BTCfactura.com

Pe lângă voucher-ul Bitcoin On-chain aveți posibilitatea să cumpărați un voucher Bitcoin Lightning. Atenție, acest voucher poate fi încărcat doar într-un portofel ce funcționează în rețeaua Lightning Network cum ar fi portofelele WalletOfSatoshi, Muun, Breez, Phoenix sau Bluewallet. La fel ca în cazul codului Bitcoin On-chain, acest voucher poate fi încarcat într-un portofel prin scanarea codului QR de pe chitanța primită.

Ce este Lightning Bitcoin? Lightning Network (sau simplu Lightning sau LN) este o inovație în lumea Bitcoin care abordează problema scalabilității. Această rețea permite utilizatorilor să trimită și să primească Bitcoin rapid și aproape fără taxe.

Lightning Network este adesea denumită o soluție „off-chain” sau „Layer 2”. Acest lucru înseamnă că, în loc să fie înregistrate direct pe blockchain-ul Bitcoin, tranzacțiile sunt gestionate printr-o rețea separată de canale de plată care sunt legate de blockchain-ul principal. Această abordare are avantajul de a reduce congestia rețelei principale și de a face tranzacțiile mai rapide și mai ieftine, în timp ce menține securitatea descentralizată a rețelei Bitcoin de bază.

Varianta mai complicata:

  1. Alegeți o Platformă de Tranzacționare (Exchange): Înainte de a putea cumpăra Bitcoin, trebuie să utilizați o platformă de tranzacționare sau un exchange de criptomonede. Exemple de exchange-uri populare includ Coinbase, Binance, Kraken și Bitstamp. Asigurați-vă că alegeți un exchange de încredere și bine reglementat.
  2. Înregistrare: Accesați site-ul exchange-ului pe care l-ați ales și înregistrați un cont. Veți avea nevoie de o adresă de e-mail validă și, în unele cazuri, de verificarea identității, în conformitate cu reglementările KYC (Know Your Customer).
  3. Verificarea Contului: După înregistrare, ar putea fi necesar să vă verificați identitatea. Acest proces poate implica furnizarea de documente, precum buletinul sau pașaportul.
  4. Depunerea de Fonduri: După ce contul este verificat, trebuie să depuneți fonduri în contul dvs. pe platforma de tranzacționare. Aceasta poate fi realizată prin transfer bancar, card de credit/debit sau chiar utilizând alte criptomonede dacă aveți deja unele.
  5. Plasați o Comandă: Accesați secțiunea de tranzacționare a platformei și plasați o comandă pentru a cumpăra Bitcoin. Puteți alege să cumpărați o sumă specifică de Bitcoin sau să stabiliți un preț la care doriți să cumpărați.
  6. Securitatea Portofelului: Este important să vă asigurați că Bitcoin-ul cumpărat este stocat într-un portofel criptografic securizat. Puteți utiliza un portofel hardware pentru a obține cel mai înalt nivel de securitate.
  7. Păstrați Bitcoin în Siguranță: După ce ați cumpărat Bitcoin, retrageți monedele într-un portofel propriu și asigurați-vă că îl păstrați în siguranță. Portofelul dvs. trebuie să fie protejat cu parole puternice și păstrat într-un loc sigur.

Este important să înțelegeți că prețul Bitcoin poate fluctua semnificativ, deci este posibil să câștigați sau să pierdeți bani în funcție de momentul cumpărării și vânzării. De asemenea, asigurați-vă că înțelegeți taxele asociate cu tranzacționarea pe platforma pe care o alegeți.

Vă recomandăm să căutați mai multe informații și să învățați despre tranzacționarea cu criptomonede înainte de a investi bani. Criptomonedele implică riscuri semnificative, așa că este important să tranzacționați cu înțelepciune și să vă consultați în prealabil cu o persoană cu experiență în acest domeniu.